пʼятниця, 12 лютого 2016 р.

Підсумки ІІІ етапу ІІ туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016»


Правду кажуть, що вчителями не стають – ними народжуються. Хоча, звичайно, це не тільки Божий дар, а й досить наполеглива, відповідальна праця і серце, віддане дітям. Благородна, натхненна праця освітян має національне значення для нашого народу, для виховання громадян української держави. Її сьогодення й майбутнє, перспективи державотворення, розвитку та економіки, науки і культури залежить від освіченості прийдешніх поколінь.

Як свідчить педагогічна практика, успіху досягають педагоги, які працюють творчо, уроки яких нестандартні, цікаві. Такий учитель – не лише носій знань для учнів, а насамперед яскрава особистість, із якою можна поспілкуватися на будь-яку тему, порадитися з приводу життєвої проблеми. Такого вчителя завжди чекають у класі, ловлять кожне сказане ним слово, намагаються копіювати манеру його поведінки, закохуються в нього.

Досвід учителя є тим незримим багажем, який щороку поповнюється, відшліфовується та набуває нових відтінків.


Із метою віднайти та підтримати вчителів-професіоналів, носіїв педагогічного досвіду проводиться щорічний всеукраїнський конкурс «Учитель року». Серед основних його завдань: удосконалення фахової майстерності вчителів, стимулювання їх творчого самовдосконалення, популяризація педагогічного досвіду та презентація високого рівня професійних якостей та знання предмета.

4-5 лютого відбувся заключний етап обласного туру XХI всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016». 16 педагогів області виборювали звання переможця та лауреата в чотирьох номінаціях: «Математика», «Історія», «Англійська мова» та «Захист Вітчизни». 

Кожен етап конкурсу був по-своєму цікавим, творчим, креативним. Під час змагань конкурсанти продемонстрували вміння створювати та наповнювати контентом власні Інтернет-ресурси, ознайомили із новими технологіями, методиками й власними авторськими напрацюваннями під час майстер-класів, презентували творчий підхід до роботи над проектами та фахову майстерність. 

Завдання третього етапу обласного туру найбільш яскраво відобразило  професійність учителя. Конкурсанти демонстрували свою майстерність під час проведення уроків, на яких вони проявили неабиякі здібності для того, щоб максимально швидко адаптуватися до «нових» учнів, знайти з ними спільну мову, а також гнучкість при виборі форм та методів співпраці під час уроку. 

Педагоги продемонстрували ґрунтовні теоретичні знання предмета, методичну компетентність, вміння підбирати оптимальні методи та засоби навчання, використовувати новітні педагогічні технології, в тому числі інформаційно-комунікаційні, вміння залучати дітей до виконання творчих завдань.

 Ми гордимося, що серед найкращих педагогів області був і наш вчитель предмета «Захист Вітчизни» Зінь Микола Віталійович.

   Залишилися позаду конкурсні уроки, майстер-класи, тестування, хвилювання…

  Сердечно вітаємо Миколу Віталійовича  з перемогою у найпочеснішому Всеукраїнському освітянському конкурсі «Вчитель року – 2016».

    Упевнені, що ця перемога буде лише стартом до  яскравих досягнень і небачених професійних вершин.

    Щастя та родинного затишку Вам. Нехай Ваше серце зігріває любов вдячних учнів, вихованців та близьких Вам людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар